Installatie Zonneboiler

Zonneboiler installatie in 2014

Ontvang gratis en vrijblijvend tot 5 offertes op maat voor zonneboilers

Installatie Zonneboiler 2014
Installatie Zonneboiler 2014

Zonneboiler Installatie

Collectoren

Een zonneboiler installatie bestaat gemiddeld uit 1 tot 4 zonnecollectoren. Deze zonnecollectoren zijn een variant op zonnepanelen die op het dak geinstalleerd worden en zijn verantwoordelijk voor het opvangen van de zonnestralen en deze om te zetten naar warmte.

Opslagvat

Hiernaast maakt een zonneboiler installatie gebruik van een opslagvat waarin het water verwarmd wordt. Een gemiddeld gezin van 4 personen heeft nood aan een zonneboiler van 250 tot 300 liter.

Naverwarming

Bij voldoende zonlicht kunnen de collector het water in het opslagvat gemakkelijk opwarmen tot 60 graden. Als er echter niet voldoende zonlicht is, moet er ook gebruik gemaakt worden van een traditioneel verwarmingssysteem om het water op temperatuur te houden eens de collectoren het water opgewarmd hebben. Deze naverwarming kan gebeuren door zowel een gas of CV-ketel.

Zonne-energie krijgt echter altijd voorrang op de traditionele verwarmingsmethode's. Zo bent u verzekerd van een permanente verwarming enerzijds en een optimale kostenbesparing anderzijds.

Gerelateerde pagina's:


Installatie Zonneboiler 2014